28 Aralık 2011 Çarşamba

Tavuk sote

Yoruma açık bir yemek tarifi. Yapımı o kadar kolay ve pratik. Evde ne varsa yemeği. Bugün kırmızı biber, sivri biber ve soğan vardı. Onlarla yaptım. Ama eminim bu tarife başkaları da eklenecektir. Çünkü bizim evde hiçbir tavuk sote diğerine benzemez :) Hepimiz severiz.

Malzemeler:
 1 tavuğun göğüs kısmı (julyen doğranmış)
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet sivri biber
1 adet orta boy soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı tatlı toz biber
Kekik
Karabiber


Yapılışı:
Tavuklar jülyen doğranır. Biberler ve soğanlar yemeklikten daha irice doğranır. Tava iyice ısıtılır. Zeytinyağ eklenir. İyice kızdığından emin olduktan sonra tavuklar eklenir. 1 dakika içinde yice çevrilerek her yanının beyazlayıp pişmiş görüntüsü alması sağlanır. Tuzu ve karabiberi eklenir. 2-3 kez çevrilip biberler eklenir; 2-3 kez daha çevirerek soğanı eklenir. Suyunu salıp çekince kekik, karabiber ve kırmızı toz biber eklenerek tava arada sallanarak pişirilir. Ocağı biraz kirletiyor fakat; tavukların yumuşak olması için iyice kızmış yağda çevrilmesi gerekiyor. Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Çok bildik bir yemek bu.Adını sevdim :) sizlere de afiyet olsun :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim. Yemek yapmasını hiç bilmeyenler için bir tarif olsun o zaman. :) Bizim evde çok sık yapılır. 10 dakikada :) Çalışan anne yemeği de diyebiliriz. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...