5 Aralık 2011 Pazartesi

Mahlepli tuzlu kurabiye.


Tarifi çatal çöreğin tarifi ile aynı. Sadece şekli farklı. Aynı tarifi kullanmamın sebebi margarine çok soğuk bakmam. Tuzlu kıyır kurabiyelerde de genelde margarin miktari bayağı fazla oluyor. Bence aynı lezzet bu tarifle yakalanabilir. Yakalandı da :) Şeker miktarını azaltabilirsiniz dilerseniz. Sevgiyle..



Malzemeler:
2 çay bardağı sıvıyağ
75 gr. (yaklaşık 3 yemek kaşığı) tereyağı
1/2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
Kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
3buçuk su bardağı un
Üzeri için: susam, çörek otu yada mavi haşhaş


Yapılışı:
Sıvıyağ, tereyağ, şeker, yumurta akı parmak uçlarımızla iyice karıştırılır. Yoğurt eklenir. Biraz daha karıştırılır. Homojen bir karışım elde ettiğimizde, içine tuz, mahlep ve kabartma tozunu eklediğimiz unu bardak bardak eklenir. 3 dakika yoğurulur. Daha sonra hamur 10 dakika dinlendirilir. Fotoğraftaki şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu yada susam serpilerek 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Tepsisinde soğutulur.





2 yorum:

  1. bende yapıyorum bu kurabiyelerden, margarinsiz ve de mahlepli çok severiz ailecek, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim blogcan :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...