26 Aralık 2011 Pazartesi

Haşhaşlı çıtır çıtır kurabiye


Bence çoğumuzun sevdiği kurabiyelerden oldu bu kurabiyeler. Margarinin ağırlığı olmadan ağır şeker lezzetinden yoksun ama bir o kadar kıyır ve ağızda dağılan bir kurabiye. Çıtırlığını da üzerindeki haşhaş sağladı. Dedim ya vazgeçilmezim oldu. Fındıklı kurabiye ile aynı hamurda yaptım, üzerini de fındığa değil haşhaşa buladım. Çok leziz oldu. Aynı tarifi susam ve galeta unu ile de deneyebilirsiniz. Hatta sade mısır gevreği ile. Önce yumurta akına batırıyoruz sonrası keyfinize kalmış.



Malzemeler:
125 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 yumurta sarısı (beyazı üzeri için kullanılacak)
Aldığı kadar un
Üzeri için yeteri kadar mavi haşhaş
Yumurta beyazı

Yapılışı: Kulak memesi kıvamında çok hafif dağılan bir kıvamda olacak hamurumuz. Yumuşak margarin, sıvıyağ, yumurta sarısı, nişasta ve şeker bir kapta parmak uçlarıyla iyice özleşecek şekilde karıştırılır. Kabartma tozu, vanilin ve azar azar un eklenir. İstenen kıvamda hamur elde edilene kadar yoğurulur. 10 dakika dinlendirilir. Dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Önce yumurta akına daha sonra mavi haşhaşa batırılır. Tepsiye döşenir. 185 derecede ısıtılan fırında, fırına verilince ısı 160 dereceye düşürülerek altı kızarıncaya kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...