Malzemeler:
1 adet büyük boy kırmızı pancar
2 diş sarımsak
6 kaşık yoğurt (suyu süzülecek)
1 çay bardağı kuskus
Tuz
Yapılışı:
Kırmızı pancarı kabuğuyla birlikte yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanınca bir kenarda soğutup kabuğunu soyuyoruz. Kuskusları makarna gibi haşlayıp, soğuk sudan geçiriyoruz. Soğuyan pancarı rendeliyoruz; haşlanan kuskusları ekliyoruz. Rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz. En son yoğurdunu da ekleyip iyice harmanlıyoruz. Bu tarife biraz mayonez çok yakışıyor ama biz kullanmıyoruuz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...