Arşivden bir tarif paylaşacağım gene. Bu tarif de arkadaşım Hilal'in bloğunda yayınlanmıştı. Deneyip beğenmiş bloğunda yer vermişti. Şimdi sizlerle paylaşma zamanı da gelmiş. Ha ayrıca yıllardır yaptığım bir tarif. Kaynağını unutmuşum yada hiç bilemedim, nerden aldığımı hatırlamıyorum bile. Ama geçenlerde bir dergide rastladım; tarifin orijinali Emine Beder'e ait. Afiyetle..
MALZEME:
1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı erimiş margarin 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su 4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 yumurta ( sarısı üzeri için beyazı içi için kullanılacak) 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sirke İçi için: Beyaz peynir (Arzu edilen miktarda) Maydanoz 1 yumurta beyazı
Yapılışı: Un, sıvıyağ, su, margarin, yoğurt, kabartma tozu, sirke, şeker, tuz derin bir kapta karıştırılarak hamur hazırlanır.15 dak. dinlendirilir. Hamur (resimdeki büyüklükte yapılırsa 15 beze) bezelere ayırılır. Her beze uzunca açılır. Ortasına hazırlanan iç koyulur. Hamurun kenarları verev olarak kesilir. Kesikler karşılıklı çapraz olarak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çıtır çıtır, tuzlu kurabiye lezzetinde, börek görünümlü kahvaltılara ve akşamüstü çaylarına yakışacak bir lezzet. Deneyip beğenmeniz ümidiyle, mutlu kalın.
Arşivden bir tarif paylaşacağım gene. Bu tarif de arkadaşım Hilal'in bloğunda yayınlanmıştı. Deneyip beğenmiş bloğunda yer vermişti. Şimdi sizlerle paylaşma zamanı da gelmiş. Ha ayrıca yıllardır yaptığım bir tarif. Kaynağını unutmuşum yada hiç bilemedim, nerden aldığımı hatırlamıyorum bile. Ama geçenlerde bir dergide rastladım; tarifin orijinali Emine Beder'e ait. Afiyetle..
MALZEME:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta ( sarısı üzeri için beyazı içi için kullanılacak)
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
İçi için:
Beyaz peynir (Arzu edilen miktarda)
Maydanoz
1 yumurta beyazı
Yapılışı:
Un, sıvıyağ, su, margarin, yoğurt, kabartma tozu, sirke, şeker, tuz derin bir kapta karıştırılarak hamur hazırlanır.15 dak. dinlendirilir. Hamur (resimdeki büyüklükte yapılırsa 15 beze) bezelere ayırılır. Her beze uzunca açılır. Ortasına hazırlanan iç koyulur. Hamurun kenarları verev olarak kesilir. Kesikler karşılıklı çapraz olarak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çıtır çıtır, tuzlu kurabiye lezzetinde, börek görünümlü kahvaltılara ve akşamüstü çaylarına yakışacak bir lezzet. Deneyip beğenmeniz ümidiyle, mutlu kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...