31 Aralık 2011 Cumartesi

Pırasa dolması


Klasik pırasa yemeklerimden sıkıldım. Evdeki pırasaları değerlendirmek istedim. Böreğini çok seviyorum fakat bu sefer bir taneyle kalmıyor; yedikçe yiyorum. Geçenlerde televizyonda gördüm bu yemeği. İç harcını kafama göre hazırladım. Güzel oldu. Kaynadıktan sonra ağır ateşte normal dolmalardan daha uzun süre pişmesinde fayda var. Pırasaların iyi pişmesi için.

Malzemeler:
1 kg pırasa
Arzuya göre hazırlanmış dolma harcı (Ben kıymalı yaptım çok yakıştı, zeytinyağlı da çok güzel olur eminim.)

Yapılışı:

Pırasalar yıkanır. 15 cm. boylarında kesilir. Her bir parçayı dikine çentik atılır. Kaynayan suda 5 dakika kaynatılır. Soğuk suyun altında soğutulur. Pırasalar dikdörtgen şeklinde katlarına ayrılıyor. Her bir dikdörtgenin kısa kenarına hazırlanan harçtan konarak muska şekli verilir. Tencerenin dibine. Pırasaların içinden çıkan ince parçalar döşenir. Sarılan muska dolmalar da tencereye döşenir. Üzerine bir  miktar su ve sıvıyağ eklenerek kaynadıktan sonra altı kısılarak pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. muhteşem gözüküyo ellerinize sağlık... en kısa zamanda pırasa alıp deniyorum bu tarifinizi :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...