19 Aralık 2011 Pazartesi

Alman pastası

 Tarifin orijinali Oktay Usta'ya ait. Ben, beni hiç yanıltmayan bir siteden aldım. Kalabalık misafir olunca iş riske atmaya gelmiyor. Risksiz bir tarif. Akşam çayına misafiriniz varsa çayın yanında da hafif bir tatlı diyelim. Tarifi şöyle:

Malzemeler:
2 yumurta
1buçuk çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağından az fazla sıvıyağ
3 çay bardağı un
Kabartma tozu
Vanilin
Üzeri için pudra şekeri
Ara kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker

Yapılışı:
Krema malzemelerini karıştırıp, ocakta karıştırarak kremasını pişirin. Soğumaya bırakın. Yumurtalarla şekeri çırpın. Yoğurdunu ve sıvıyağını ekleyin çırpın. Kabartma tozu ve vanilini eklediğiniz unu da ekleyip kek harcını yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. (26 cm çapında) 200 derece ısıtılmış fırında kürdan testine tabi tutarak pişirin. Keki ılıyınca kalıptan çıkarın. Soğuyunca ikiye bölüp arasına krema sürün. Üstüne bolca pudra şekeri serpip üçgen dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. seval yılmaz

    işte bunu seviyorum!

    YanıtlaSil
  2. Senin için araştırıp bulduğum tarif. Seveceksin. :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...