2 Aralık 2011 Cuma

Peynir yemezmiş poğaçası :)

Kızım arada peynire karşı bir savaş açar; yumurtaya da katıp pişirsem, tadından anlar ve inatlaşır yemez. Bu poğaçayı böyle bir günde icat ettim! Annelik zor zanaat vesselam! Yoğurt ve sütteki kalsiyumun kalitesi ile sütün içinde kalsiyum boy bile ölçüşemez bu arada! Tarifimize geçelim:

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su  bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
4 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılıcak)
200 gr kadar beyaz peynir

Yapılışı:
Maya, şeker, sıvıyağ, süt ve su geniş bir kapta karıştırılır. 15 dakika kabarması beklenir. Kabarınca yumurta akı ve peynir ufalanarak bu karışıma katılır. İçine tuz da eklenmiş un bardak bardak bu karışıma eklenir. Ele  yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Duruma göre un ilavesi yapılabilir. Peynirin kıvamına bağlı. Üzerine nemli bir bez örtülerek yarım saat şişip kabarması beklenir. Şekil verip tepsi mayası da beklenebilir. Kabardığında üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktığında üzerine nemli bir koyulup bekletilirse daha yumuşak olur. Afiyetle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...