1 Aralık 2011 Perşembe

Mantar kurabiye.

Kurabiye dedin mi çay demeli peşinden! İşte ağızda dağılan müthiş bir kurabiye tarifi. Ayrıca nerede arasanız 250 gr. yani 1 paket margarinle bulursunuz tarifini. Yağı neredeyse yarı yarıya azaltılmış mis kokulu bol püf noktalı mantar kurabiyeyi mutlaka deneyin derim. Uzuun kış gecelerinin sıcak çaylarını şenlendirin. Sevgiyle kalıın.. 




Malzemeler
150 gr. tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
2,5 su bardağı un
Yapılışı:
Tereyağı ve pudra  şekeri el ile beyazlayana kadar çırpılır (10 dakika kadar)(püf noktası)
Yumurta ve yoğurdu katılıp tekrar çırpılmaya devam edilir.
Nişasta katılıp, un azar azar ilave edilir.
Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanır,yağlanmamış tepsiye dizilir.
Küçük bir şişe kapağı ya da benzer bir kapak önce kakaoya daha sonra da kurabiyelerin tam ortasına  hafifçe bastırılır.
Püf noktası: 200 derecede ısıtılmış fırına verilip , fırına verilir verilmez ısı 150 dereceye düşürülür ve bu ısıda pişirmeye devam edilir.Kızarmadan,beyazken fırından alınır. İçlerinin hamur kalmaması için ağır pişmesi gerekiyor. Püf noktasına dikkat. Pişip pişmediğini kurabiyenin altını çevirip anlayabilirsiniz. Hafif pembeleşiyor. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...