5 Aralık 2011 Pazartesi

Muhallebi ve elmalı tarçınlı kek



Malzemeler: 
(Kek için)
3 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tuz
½ su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Kekin yapılışı: Elmalar soyulur; küçük küpler halinde doğranır, tarçına bulanır. Bir karıştırma kabında yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. Sıvıyağ eklenir çırpılmaya devam edilir. Una kabartma tozu, tuz, yenibahar, karanfil tozu, vanilya eklenir ve karışıma eklenir. İyice çırpılır. en son ceviz içi ve küp küp doğranmış elmalar eklenir. bir kaşık yardımıyla bir kaç kez karıştırılır. Yağlanıp, unlanmış tepsiye (ben büyük boy kare borcam kullandım) kek harcı dökülür. Üzeri düzlenir ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Muhallebi için:
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

Yapılışı:  Süt ve un mikserle çırpılarak karıştırılır. Ocakta kıvam alana kadar pişirilir. Kıvam alınca şekeri eklenir. Karıştırılarak 3 dakika daha kaynatılır. En son vanilya eklenir ve 20 dakika ılıması için beklenir. Ilıdıktan sonra krem şanti de eklenerek  10 dakika kadar blenderdan geçirilir.

Kek piştikten sonra fırından çıkarılır. 15 dakika beklenir. Kek de muhallebi de ılık olmalıdır. Muhallebi son kez blenderdan geçirilip kekin üzerine dökülür. Buzdolabında bir gece bekledikten sonra, hem şekil hem de lezzet olarak tam kıvamında oluyor. Fakat bizim evde özellikle tatlılar buzdolabında bir gece bekleyemiyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...