27 Aralık 2011 Salı

Kapuska

Çok sevdiğim bir yemektir kapuska. Beklese daha da lezzetlenir bence. Genelde kıyma ile yapılır ama ben sebze yemeklerine kıyma yakıştırmıyorum. Sebebi de sebzenin kendine has lezzetini bastırması ve yemeği ağırlaştırması. Benim tarifim sadece pirinçle. Afiyet olsun.

Malzemeler:
İri bir beyaz lahananın çeyreği
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı pirinç
Yeteri kadar su


Yapılışı:
Lahanalar ince ince kıyılır. Biraz suda bekletilip süzülür. Soğan yemeklik doğranır. Orta ateşte salça ve sıvıyağla pembeleşinceye kadar kavurulur. Bu esnada yıkanıp süzülen lahanalar eklenir. 3 dakika kadar kaynadıktan sonra yıkanıp süzülen pirinçler ve suyu eklenir. Lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kırmızı pul biber ve yoğurt veya biber turşusu ile tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...