2 Aralık 2011 Cuma

Kabartma tozuyla zeytinyağlı poğaça


Ben kabartma tozuyla yapılan poğaçaları mayalılara tercih ederim. Daha çok çöreği anımsatan bu poğaçalarım tam da hayal ettiğim gibi olmuştu. Arşivi karıştırıp bloğa ekledikçe tekrar yapasım; çayla hüpletesim geliyor! Leziz nisbeten sağlıklı, doyurucu, besleyici! Daha ne olsun! Sevgilerimle!

Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
1buçuk su bardağı yoğurt
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Ben kepekli un kullandım)
İç malzemesi:
Beyaz peynir
Maydanoz-dereotu
1 yumurta(sarısı üzeri için kullanılacak)
Pulbiber.
(Yumurta akı, maydanoz, dereotu, pulbiber ve peynir harmanlanarak iç malzeme hazırlanır.)


Yapılışı: 
Zeytinyağ, yoğurt, tuz bir kapta karıştırılır. Kabartma tozu una eklenerek yavaş yavaş eklenerek kulak memesinden daha sertçe bir hamur hazırlanır. İç malzeme yukarıda anlatıldığı gibi hazırlanır. Arzu edilen miktarda iç malzeme koyularak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tüketilmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...