31 Aralık 2011 Cumartesi
Zeytinyağlı yaprak sarma
İşte en sevdiğim. Ne desem az. O emeğe rağmen yemesi de bir o kadar kolay. Çok sık yaprak saramam. Çok vakit aldığı için. Ama çok severim. Siz de aynı fikirdeyseniz buyurun tarife.
Malzemeler:
Yeterince asma yaprağı
2 büyük boy soğan
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
1 buçuk su bardağı pirinç
Pul biber
Nane
Yarım demet maydanoz
Arzuya göre ( kuş üzümü, dolmalık fıstık)
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ve yarım limon suyu (ocaktan inmeye yakın eklenecek)
Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğranır. Pembeleşinceye kadar yağda kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir. Biraz kavrulup yarım su bardağı su eklenip suyu çektirilir. Suyunu çekince baharatlar ve kıyılmış maydanoz eklenir. İç malzememiz hazır. Yapılışı da anlatılışı kadar kolay olsa keşke. Yaprakların içine uzunca içten doldurup sarabildiğimiz kadar ince sarılır. Tencerenin altına dibi tutmasın diye 1 sıra yaprak dizilir. Daha sonra sarmalar istiflenir.1 su bardağı su ve duruma göre tuzu eklenerek (salamura yaprak kullandıysanız tuzunu eklemeyin yada az ekleyin) Orta ateşte kaynamaya başladığında altı kısılarak ağır ağır pişirilir. Durumua göre sıcak su eklenebilir. Ocaktan inmeye yakın zeytinyağı ve limon suyu eklenir. Ilık servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mmm...
YanıtlaSilmiss mis..
ellerinize sağlık:)
nasılda lezzetli ve güzel görünüyor:)
sayfanız çok hoş..
emeğinize sağlık.
seve seve izleyiciniz oldum hemen.
bende sizi bekliyorum sayfama.
kucak dolusu sevgilerimle..
:)
:) Ben daha çok yeniyim. Bu yorum motive etti sağolun. Yorumunuzu görmeden izlemeye başladım zaten. Çook teşekkürler :)
YanıtlaSilsanırım blogunda yıllayabilirim
YanıtlaSilnasılsa bana yetecek kadar çok yemek var burada:))