Ben kekte yoğurt sevmem. Olursa sütle olsun ama şu gördüğünüz kek benim için en makbul olanı. Kek bayatlasa da yenir. İlla ki tüketilir. Hatta daha zevkle. Bekledikçe daha lezzetli oluyor. Bu gördüğünüz de yumuşak bir kek alternatifi.
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
2 çorba kaşığı kakao
1 limonun kabuğunun rendesi
1 su bardağı soda
Yapılışı:
Şeker ve yumurta kar gibi olana kadar çırpılır. Sıvıyağ, soda, vanilin, limon kabuğu rendesi eklenir; karıştırılır. En son kabartma tozu ve un eklenir. Karıştırılır. 1/3'i ayrılır, kakao karıştırılır.
Kek kalıbı iyice katı yağla iyice yağlanır; daha sonra unlanır. Unun fazlası ters çevirmek suretiyle dökülür. Bu sayede kekimizin kalıptan çıkmasını garantiliyoruz.
Kalıba önce beyaz hamur; ortaya kakaolu hamur ve en son gene beyaz hamur dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Pişip pişmediği bir kürdan yardımıyla kontrol edilebilir. Kürdan kekin ortasına batırılır, çekilir. Eğer hiç hamur yapışmamışsa kekiniz pişmiş demektir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...