Malzemeler:
125 gr. eritilmiş soğutulmuş tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
20 adet karanfil
Yapılışı:
Tereyağ eritin; soğutun. Pudra şekerini de ekleyin, iyice karıştırın. Yumurtasını da ekleyip iyice özleşene kadar parmaklarınızın ucuyla karıştırın. Vanilin un ve kabartma tozunu karıştırın; azar azar ilave ederek hamuru 5 dakika yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Her birinin ortasına birer tane karanfil batırın. 180 derecede ısıtılmış fırına verin ısıyı 160 dereceye düşürüp pişirin. Üstü kızarmayacak; altını çevirerek kontrol edebilirsiniz. Yaklaşk 20 dakikada pişer fakat fırından fırına değişebilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...