24 Aralık 2011 Cumartesi

Sebzeli tavuk ( Yalancı orman kebabı)

Malzemeler:
300 gr tavuk göğüs eti
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım su bardağı konserve bezelye
Yarım kabak
1 adet sivribiber
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ

Yapılışı:
Göğüs etleri kuşbaşı doğranır; soğan yemeklik doğranır. Tencerede sıvıyağ ile soğan biraz çevrilir. Doğranan etler ve sarımsak bütün halde eklenir. 5 dakika çevirilerek kavrulur. Daha sonra küp küp doğranan havuç, patates ve kabak eklenir. Biber de doğranıp eklenir. Gene çevrilir. Salçası  ve az su eklenerek salça eritilir. Tuzu ve suyu eklenir. Kaynadıktan sonra bezelye eklenir. 10 dakika daha kaynatılır. Hazır. Ocakta fazla kalması tadını ve görüntüsünü bozacaktır. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Fethiye, canım çekti çok. Sana komşu olaydım da tatlı sohbetine bi tas çorbana ortak olaydım:))

    YanıtlaSil
  2. :)Evet Şerim ne güzel olurdu :) Yap işte, zor bir yemek değil bu :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...