Malzemeler:
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı şeker
2buçuk su bardağından az fazla un (un miktarını ununuzun inceliğine göre değişebilir; ayarı kendiniz tutturmalısınız)
1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat tadını sevmeyenler yarım paket kabartma tozu ekleyebilirler.)
1 su bardağı kuşburnu marmeladı (yada dileğiniz herhangi bir marmelat)
Yapılışı:
Un ve karbonat hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır. Un ve karbonat da eklenerek sertçe bir hamur elde edilir. Hamurun 2/3'si turta kalıbına yada yuvarlak borcama döşenir. Kalan 1/3'lik kısmı da buzdolabına kaldırılır. Çatalla hafif delikler açılır ki altı iyi pişsin. bu şekilde 180 derecede ısıtılmış fırına verilir. Turta kabarıp sararmaya başlayınca marmelat eklenir. Tekrar fırına verilir. Yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Turta fırından çıkınca henüz fırın sıcakken dolaptaki kalan hamur bir borcama rendelenir. Sıcak fırına; fırını kapatmadan (180 derece) bu rende hamurlar verilir. Arada karıştırılarak iyice kızartılır. Bu kıyır parçalar da kızarınca ılımış olan turtanın üzerine eklenir. Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık. Kuşburnu marmelatlı kek tarifi ararken sizin tarifinizle karşılaştım. Çok daha güzel oldu benim için. Sevgiler...
YanıtlaSilbaşarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.
YanıtlaSil