Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 buçuk su bardağı su (tercihen tavuk suyu)
Yapılışı:
Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletilir. yıkanıp süzülür. Tereyağ ve sıvıyağ tencerede eritilir. Hafif ısınıca pirinçler ve tuzu eklenir. Bu şekilde yaklaşık 3-4 dakika kavrulur. Nohut eklenir. Bir iki kez çevrilir ve suyu eklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 20 dakika dinlendirilir.
Çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda iyileşir güzel kızınız. Bu arada elinize sağlık ben de çok severim nohutlu pilavı :)
YanıtlaSil