4 Ocak 2012 Çarşamba

Pırasalı havuçlu lorlu börek


Bekleyen bir tarif daha.

Malzemeler:
1 bağ pırasa
1 adet havuç
1 kase lor peyniri (beyaz peynir de olur)
Pulbiber-karabiber
6 yaprak hazır yufka
1 yumurta
1 kase yoğurt
Yarım su bardağı yoğurt

Yapılışı:
Pırasalar ince kıyılır. Havuç rendelenir. Az yağla 10 dakika kadar tavada sotelenir. Ilıyınca lor eklenir. Pulbiber ve karabiberi eklenir. İç malzeme böylece hazır edilmiş olur.

Geniş tezgaha bir yaprak yufka yayılır. Yoğurt, sıvıyaş ve yumurta iyice çırpılarak sos malzemesi hazırlanır. Yufkanın her tarafına bu sos malzemesinden sürülür. Üzerine bir yaprak yufka daha serilir. Bu şekilde önce dörde bölünür. Her bir parça da ikiye kesilerek 8 üçgen elde edilmiş olur. Üçgenlerin geniş kısımlarına iç malzemeden koyularak sigara böreği şeklinde sarılır. Bu işlem tüm yufkalar bitene kadar sürdürülür. Böreklerin üzerine de yoğurt-sıvıyağ ve yumurtalı sosdan sürülerek, üzerine susam serpilir. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...