8 Ocak 2012 Pazar

Sirkeli kırmızı pancar salatası


Malzemeler:
1 adet büyük boy kırmızı pancar
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Arzu edilen miktarda sirke


Yapılışı:
Pancar kabuğu iyice yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar suda yumuşayana kadar pişrilir. Piştikten sonra kabuğunun kolayca soyulduğunu göreceksiniz. Kabuğu soyulur. Küp küp doğranır. (istenen büyüklükte)
2 diş sarımsak ezilir, zeytinyağı ve sirke ile karıştırılarak sosu hazırlanır. Pancarların üzerine eklenir, karıştırılır. Ağzı kapalı bir kapta buzdolabında bir kaç saat dinlenirse daha lezzetli olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...