8 Ocak 2012 Pazar
Şehriyeli pirinç pilavı
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı tel şehriye
1buçuk su bardağı su
Yarım yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Pirinçler ılık tuzlu su ile ıslatılır, 30 dakika sonra uygun bir tencere de yağ ile şehriyeler kavrulur. Şehriye fazla kararmadan yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir. Tuzu eklenerek kavrulur. 3-4 dakika sonra suyu eklenir. Kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
Pilav pişirmeyle ilgili bildiğim bazı püf noktalarını paylaşmak istiyorum:
1- Pilav pişerken karıştırılmaz.
2- Daha beyaz bir pilav istiyorsanız kapağını kapatmadan önce 2-3 damla limon suyu damlatabilirsiniz.
3- Pilavı genelde 1'e 1 buçuk ölçü ile pişirmeli.
4- Pilav ısıtırken dibinin tutmaması için biraz süt damlatabilirsiniz ya da benmari usülü (içi su dolu bir tencereye pilav tenceresini koyup kaynayan suyun ısısı ile) ısıtabilirsiniz.
4- Pirinçler iyice süzülmüş olmalı.
5- Kalan pilavlarınızı çorbalarda kullanabilirsiniz ya da pişen yemeğine son anda ilave edip değerlendirebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ben niye yeni öğrendim bunu:((( tesadüf bulduumm hayırlı olsun canım beniimmmm
YanıtlaSilçok sevgiler iyi seneler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Hoşgeldin blogger dünyasına :)))
Hilalim :) Çekindim desem :)) Senin harikalarının yanında benim tarif defterimin adı bile geçmezdi :) Öpüyorum teşekkür ederim; oyalanıyorum işte öyle!
YanıtlaSilBir Dut Masalı arkadaşım sağolasın hoşbuldum. Vakit geçirip bir şeyler öğrenmeye, paylaşmaya geldim. :)
Nazik ziyaetiniz ve içten yorumunuz için teşekkür ederim.blogunuz çok içaçıcı ve samimi.armıza hoşgeldiniz..
YanıtlaSilHoşbulduk :) Çok sevindim yorumunuzu burada gördüğüme. Benimki bir tarif defteri diyelim. Burada olmayı seviyorum.
YanıtlaSilAşkolsun Fethiyecim. Destek tam destek;) Hayırlı olsun öperim
YanıtlaSilCanım benim sağolasın. Desteğine de teşekkür ederim ama yineliyorum; senin birikiminden anca feyz alıp faydalanıyorum :) Ben oyalanıyorum sadece.
YanıtlaSil