4 Ocak 2012 Çarşamba

Karnıbahar tava

Tarif canım annemden. Genellikle böyle pişirir karnıbaharı. biz de afiyetle yeriz. Gayet basit bir tarif. Hem de fazlasıyla basit. Bu şekilde pişirince haşlama suyunu dökmüyoruz ve daha besleyici oluyor. 

Malzemeler:
1 adet karnıbahar
1 adet havuç
1 su bardağından az su
Zeytinyağı, tuz

Yapılışı:
Karnıbahar çiçeklerine ayrılır.  Havuç soyulup doğranır. Derince bir tavada su ve tuz da eklenerek kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Suyunu çekmeye yakın zeytinyağı eklenir. Arada karıştırılarak arzu edilen miktarda kızarması sağlanır. Yoğurtla tüketilir. Afiyet olsun :)

Altta gördüğünüz fotoğrafta can parçası kızım İpeğimden! Annesi yemeklerin fotoğrafını çekerlen esinlenmiş olacak. :) Çok hoşuma gitti ekledim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...