7 Ocak 2012 Cumartesi

Patates havuç :)


20 yıl öncesine ait bir görüntü bu. İlkokul öğretmenim Fatma Yayla'nın evinde keşfetmiştim bu şekli. Tabi o yaşta tarif soracak değildim ya öylece bu görüntüyü hafızama kazıdım. Gereken olgunluğa ulaşınca denedim! :) Çok güzel görünüyorlar değil mi? Ayrıca lezzetliler de. Bu çeşit patatesli salataları ılık ya da fazla bayatlamadan tüketmekte fayda var. Patates bayatlayınca tadı hiç hoşuma gitmiyor.


Malzemeler:
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
Süslemek için dereotu veya maydanoz


Yapılışı:
Patatesler soyulup ortadan ikiye bölünür. Üstünü geçecek kadar su; 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sirke koyulur. Yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanınca süzülür ve bir çatal yardımıyla iyice ezilir. Salçası, zeytinyağı ve karabiberi eklenir. Eliniz yanmayacak sıcaklığa ulaştığında el ile havuç şekilleri verilir. Dereotu veya maydanozla süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...