8 Ocak 2012 Pazar
Nohut yemeği (etsiz)
Malzemeler:
1 buçuk su bardağı nohut
2 adet havuç
2 adet sivri biber
1 adet orta boy soğan
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Nohutlar bir gece öncesinden ıslatılır. Bir tencerede soğan ve sıvıyağ az sotelenir. Doğranmış havuç ve sivri biber de eklenir sotelenir. Salçası da eklenip bir kaç kez çevirilir. Süzülüp yıkanmış nohutlar da eklenir. Karıştırılır. Üstünü 3 parmak geçecek kadar sıcak suyu eklenir. (Ben bu aşamada çay kaşığının ucuyla biraz karbonat da ekliyorum. Nohutlar yumuşak olsun diye)
Nohutlar yumuşayana kadar kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pilav ve turşu ile servis edilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...