8 Ocak 2012 Pazar

Nohut yemeği (etsiz)


Malzemeler:
1 buçuk su bardağı nohut
2 adet havuç
2 adet sivri biber
1 adet orta boy soğan
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Nohutlar bir gece öncesinden ıslatılır. Bir tencerede soğan  ve sıvıyağ az sotelenir. Doğranmış havuç ve sivri biber de eklenir sotelenir. Salçası da eklenip bir kaç kez çevirilir. Süzülüp yıkanmış nohutlar da eklenir. Karıştırılır. Üstünü 3 parmak geçecek kadar sıcak suyu eklenir. (Ben bu aşamada çay kaşığının ucuyla biraz karbonat da ekliyorum. Nohutlar yumuşak olsun diye)

Nohutlar yumuşayana kadar kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pilav ve turşu ile servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...