10 Ocak 2012 Salı

Marmelatlı irmik tatlısı


Hayat ne garip.. Gerçekten kötü bir ''dün''ün ardından. Bugün güzel bir gün sayılabilir. Dün babam ameliyat oldu. Mesanesindeki bir lezyon alındı ve ayılma odasında epey uzun kaldı. Yanlarında olmak için yarıyıl tatilini iple çekerken bir anda böyle bir gelişmeyle karşılaşmak ve yanlarında olamamak yıpratıcıydı. O gece uyumadım, o gün yiyemedim. Allah kimseyi sevdiklerinin sağlığıyla sınamasın. Yüreğime ferah sular serpen Rabb'ime binlerce şükürler olsun.. Dayak yemişten beter uyumuş kalmışım ve öyle uzun bir uyku olmuş ki bu öğlenci olduğum halde ilk defa okula geç kalma riski atlattım bugün. 11:30'du uyandığımda!! İpek de uyuyakalmış ki buna şaşırmıyoruz! Neyse ki yetiştik.
Bugünün güzel bir haberi de gerçekten umutsuz olduğum ve yıl sonuna kadar okumaya geçemeyeceğini sandığım öğrencim  Muhittin'in bir anda okuyup yanlışsız dikte yapabilmesiydi!! Nasıl sevindim bilemezsiniz. 46 mevcutlu sınıfımda 44 okuryazarla sanırım birinci yarıyılı kapatıyorum. Yoo daha bir buçuk hafta var. ;) Belki de kalan o 2 tanecik yavru da katılır aramıza :)

Basit bir tatlıyı ordan burdan harmanlayarak bir İrmik tatlısı yaptım bugün. Şimdi fotoğraflanmak için dinlencede. Bu arada yazayım tarifini elbet fotoğraflarım.Gezindiğim sitelerden birinde 2 renkli yapılmıştı. Ama hatırlamıyorum yazık ki nereden gördüğümü.. Üzerindeki marmelat da kesinlikle İpek'e kuşburnu marmelatını yedirme hilesi :) Ha bir de hindistan cevizi. Onu burdan gördüm. Evet şöyle ki:

Malzemeler:

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için: Herhangi bir marmelat veya meyveli sos olabilir. Sos olmasa da olur.

 Yapılışı:
Uygun bir tencerede süt, irmik ve şeker karıştırılır. Orta ateşte kaynayıp göz göz olana kadar pişirilir. Göz göz olup kıvamını alınca vanilin ve hindistan cevizi eklenir.  Tatlının yarısı küçük boy kare borcama dökülür; kalan yarısına kakao eklenir karıştırılır. Tatlının üzerine dökülüp üzeri düzeltilir. Ilıyınca üzerine marmelat sürülüp buzdolabına kaldırılır. 2 saat sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Geçmişler olsun canım,sözkonusu baba ve anne olunca bendede hayat durur.bu arada okumaya geçen miniklerinden dolayı tebrik ediyor ve sendeki heyecanı anıyorum.Ne güzel bir duygudur eminim.Tatlıda enfes görünüyor..Canım çekti sabah sabah..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Hem geçmiş olsun dileğiniz, hem tebriğiniz, hem de tatlıya yazdıklarınız için. Basit ama iştah savan bir tarif; şekeri saymazsak ;P oldukça hafif sayılabilir :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...