13 Ocak 2012 Cuma

Izgara kabak salatası

Çok dengesizim. Bir kalori bombası üzerine bu salata! N'apıyım böyleyim ben. İpek gene ateşlendi, geniz eti sebebiyle atamıyor şu illeti. Bu sefer iğne verdi doktor. Pazartesi kontrol var.. Ne hikmettir bu ara sağlıkla ilgili problemler aldı başını gidiyor. Allah beterinden esirgesin. Bugünleri aratmasın.
Tarif sofra dergisinden. Yapımı da oldukça basit.

Malzemeler:
2 adet kabak
Bir tutam maydanoz
2 dal taze soğan
1 diş sarımsak
Tuz-zeytinyağı- limon

Yapılışı:
Kabakların dışı çizilir yada alaca soyulur. Şeritler halinde dilimlenir. Tost makinesi ısıtılır; Bir peçete yardımıyla yağlanır. Kabaklar dizilir. Yumuşayıncaya kadar (çok yumuşamasına gerek yok) pişirilir. Izgaradan alınır. İrice doğranır. Sarımsak ezilir, zeytinyağ, tuz ve limonla karıştırılır. Üzerine bu salata sosu dökülür. Maydanoz ve taze soğan da eklenip karıştırılır. Ilık tüketilmesinde fayda var. Daha lezzetli oluyor. Ben soğuyunca sevmedim.

4 yorum:

  1. Fethiye'cim geçmiş olsun benim küçük oğlumda 7 sene çekti geniz etinden...Salatan harika ellerine
    sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Derya canım. Aldırıp kurtulacağız inşallah.

      Sil
  2. Geçmiş olsun canım,benim kızlarımın ikisindede 3 yaşına kadar kronik bademcik ve geniz eti şikayeti vardı.3 yaşında ikisininkinide aldırdım.Çok şükür iyikide yaptırtmışım çok rahatladılar ve sık sık hasta olup iğne olmaktan kurtuldular.Tavsiye ederim.salatada nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim; biz de aldırmayı düşünüyoruz.

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...