7 Eylül 2012 Cuma

Kızarmış rende patates


Hafta sonu kahvaltılarınız için farklı bir sunum.

Malzemeler:
Kişi başı 1orta boy patates
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz

Yapılışı:
Patatesler soyulur, yıkanır ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Nişastalı suyu sıkılarak yassı köfteler gibi şekil verilir. İyice kızdırılmış yağda kızartılır. Havlu kağıt üzerine alınır, tuzlanır. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. dağılmıyor mu peki kızarırken???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır dağılmıyor, çünkü suyunu sıkıp köfte gibi sıkıştırarak şekil veriyoruz.

      Sil
  2. ben mücver gibi malzemeler de ekliyorum, böyle de oluyor demek ki, sade, çok severim aslında :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...