Malzemeler:
100 gr tavuk eti
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı tatlı biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 su bardağından az fazla sıcak su
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı tatlı biber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 su bardağından az fazla sıcak su
Yapılışı:
1- Soğanı yemeklik doğrayın, biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra ince ince kıyın.
2- Kerevizleri soyup küp küp doğrayın. Tavuk etlerinin varsa derisini alın ve kerevizlerin büyüklüğünde doğrayın.
3- Zeytinyağını tencereye alın soğanları atarak kısık ateşte kavurun (daha sağlıklı olmasını istiyorsanız biraz da su ekleyin, biliyorsunuz ki kavrulan yiyeceklerin kalorisi katlanıyor), hafifçe pembeleşen soğanlara tekerlek şeklinde doğradığınız havucu da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
4- Küp küp doğradığınız tavukları ve kıydığınız biberleri ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
5- Pişip beyazlaşan tavuklara kerevizleri ekleyin ve 1-2 kez çevirin, tuz ve biber ile tatlandırın.
6- Tencereye kerevizlerin boyuna gelecek kadar sıcak su doldurun, tencerenin kapağını kapatarak kerevizler ve tavuklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Bekleme aşamasında, yıkayıp, limonlu suda beklettim kerevizlerimi. Suyunu ekleme sırası gelince de bu limonlu suyu ekledim. Biraz mayhoş bir lezzet isteyenler deneyebilir; ben çok sevdim. Görüşmek dileğiyle..
2- Kerevizleri soyup küp küp doğrayın. Tavuk etlerinin varsa derisini alın ve kerevizlerin büyüklüğünde doğrayın.
3- Zeytinyağını tencereye alın soğanları atarak kısık ateşte kavurun (daha sağlıklı olmasını istiyorsanız biraz da su ekleyin, biliyorsunuz ki kavrulan yiyeceklerin kalorisi katlanıyor), hafifçe pembeleşen soğanlara tekerlek şeklinde doğradığınız havucu da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
4- Küp küp doğradığınız tavukları ve kıydığınız biberleri ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
5- Pişip beyazlaşan tavuklara kerevizleri ekleyin ve 1-2 kez çevirin, tuz ve biber ile tatlandırın.
6- Tencereye kerevizlerin boyuna gelecek kadar sıcak su doldurun, tencerenin kapağını kapatarak kerevizler ve tavuklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Bekleme aşamasında, yıkayıp, limonlu suda beklettim kerevizlerimi. Suyunu ekleme sırası gelince de bu limonlu suyu ekledim. Biraz mayhoş bir lezzet isteyenler deneyebilir; ben çok sevdim. Görüşmek dileğiyle..
hiç sorma bende Ankara ya yerleştikten sonra alıştım kerevize ama yemeğine çok ısınamadım:( Genelde rendeleyip sarımsaklı yoğurtla salatasını tüketiyoruz ama seninki de harika görünüyor canım ellerine sağlık:))
YanıtlaSil(Hacer)
YanıtlaSilTavuklu, ımmm nefis oldu valla..Ben de sadece portakallı yapıyodum,ondan da bıkmıştım artık... Tam da mevsiminde,çok iyi geldi.. Teşekkürler canımm :))
Afiyetle Hacerciğim! Şirinblog teşekkür ederim; öperim :)
YanıtlaSil