30 Kasım 2011 Çarşamba

Şehriyeli yoğurtlu mor lahana salatası



Sevgili arkadaşım Sadiye'nin yaptığı leziz kırmızı pancar salatasına doyamayıp akşama evde yaptığım uydurma salatam! Ama oldu; lila rengi gözleri de doyuran bir salatam oldu! Çok da güzel oldu. Bakın anlatayım nasıl yaptım :)


Malzemeler:
1 adet küçük boy mor lahana
1 çay bardağından az fazla arpa şehriye
1 su bardağı yoğurt 
1/2 çay bardağı mayonez
1 diş sarımsak
Tuz


Yapılışı:
Mor lahana koparılmadan içinden artı şeklinde bıçak geçirilir. Kaynayan suda yumuşayana kadar haşlanır. Soğuması için bir kenara alınır. Bu sırada arpa şehriye küçük bir tencere makarna usulü haşlanır. Süzülür, yapışmaması için sudan geçirilir. Soğuyan lahanalar küçük küçük doğranır. Sarımsak rendelenir. Mayonez, sarımsak tuz ve yoğurt bir salata kasesinde karıştırılır. Üstüne doğranan lahanalar ve haşlanan şehriyeler eklenir. İyice karıştırılır. Salatanız hazır. (Ben mayonez kullanmadım; daha hafif olsun diye) Sevgilerimle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...