27 Kasım 2011 Pazar

Kocaman bir Selam ve Ayva tatlısı..

                   Merhabalar!  Mutfağı çok seven biri; vakit buldukça blogları karıştıran farklı lezzetler denemeyi seven, yaptığı yemekleri fotoğraflayıp arşivleyen, çok yığıldığını  görünce de ''E benim de bir bloğum olsun bari!'' diyerek işe koyulan bir anne, öğretmen, ev hanımıyım ben. Vakit buldukça buradayım. :) İlk tarifim bir meyve tatlısı. E mevsimi geçmeden yayınlamalı; bir de tatlı başlamalı ki tatlı tatlı devam etsin!  İlk defa Ayva Tatlısı yaptım.  Yıllar önce keşfettiğim ve aslında çok da ünlü olan Sevgili Portakal Ağacından aldığım tarife göre yaptım. Çok da güzel oldu. Tekrar görüşmek dileğiyle.. 


  • 5 adet ayva
  • 1 kg toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı gıda boyası
  • 7-8  adet karanfil
  • ayva çekirdekleri
hazırlanması:
  1. Ayvaları  soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenarda bekletin
  2. Temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin.  Bir su bardağı kadar suda eritilmiş gıda boyasını üzerine dökün.
  3. Şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin. Ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyarak pişirin.(Pişerken taşabilir; dikkat edin.)  Piştikten sonra soğumasını bekleyin.
  4. Daha sonra bir servis tabağına alıp arzuya göre dondurma; muhallebi ve ya kaymakla servis edin. 
  5. Üzerini süslemek için damak tadınıza göre ceviz, fındık ve ya fıstık kullanabilirsiniz.





    3 yorum:

    1. hayırlı olsun arkadaşım, yemek bloglrına meraklı biri olarak seni de sık kullanılanlara ekliyorum:)

      YanıtlaSil
    2. rengi ne güzel görünüyo.

      YanıtlaSil
    3. Teşekkür ederim Meyse'm. Umarım seni yanıltmam. :) Şerican rengi gıda boyasından. Ama yakında organik gıda boyası da elde edeceğim; yapacağım olacak!

      YanıtlaSil

    Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...