11 Mayıs 2012 Cuma

Otlu omlet

 Malzemeler:
3-4 adet taze soğan
6-7 dal maydanoz
6-7 dal dereotu
4-5 dal nane
Pulbiber
1 yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Yapılışı:
Kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile tavada sotelenir. Diğer yeşillikler de ince kıyılır. Bir kapta yumurta, peynir ve pulbiber çırpılır. İçine kıyılmış taze nane, maydanoz, dereotu eklenir. Sotelenen soğanların üzerine yumurtalı karışım da eklenir. Kapağı kapatılır, 1 dakika kadar sonra bir tabak yardımıyla omlet çevirilir. Diğer tarafı da pişince hazır. Üzerine pulbiber serpilip afiyetle yenir. :)

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ,
    Anneler gününüz kutlu olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim efendim. Sağolun. Sevgiler benden.

      Sil
  2. sebze yemeyen kızıma umarım faydası olur,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize olmuyor. Umarım size faydası olur. Klorofil düşmanı İpek, yemekte yeşil birşey görse yemiyor.

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...