Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
2 adet sivri biber
1/2 çorba kaşığı biber salçası
6 çorba kaşığı zeytinyağı (ben zyağı kullanmayı tercih ediyorum.)
1 buçuk su bardağı su (tavuk suyu olsa daha hoş olur.)
Yapılışı:
Bulgurları defalarca yıkamıyorum. Sadece ıslatıyorum ve o suyunu süzüyorum. Vitaminine çok ihtiyacımız var.
- Bulgurları ıslatıp 2 dakika sonra suyunu süzün.
- Bir tencerede z.yağını ısıtıp yemeklik doğradığınız soğanlarınızı çevirin. Biberleri de ince ince doğrayıp ekleyin. 2 dakilka da biberlerle çevirip küp küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ekleyin.
- Domatesler suyunu salıp çektikten sonra süzdüğünüz bulguru; yeteri kadar tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın.
- En son suyunu da ilave edip kaynadığını gördükten sonra altını kısın. Kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde pişmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...