13 Eylül 2012 Perşembe

Ümit'in anne kurabiyesi (Fındıklı)


Bugün yine güzel dostlarla bir ev ziyaretindeydik. Seminer döneminin suyunu çıkardık, bolca mürüvvet gördük, dostlarımızın mutluluğunu paylaştık hamdolsun. Çok sevdiğim öğretmen arkadaşım Öznur'un yaz başında düğünü oldu, mutlu bir yuva kurdu ve biz onu bugün evinde ziyaret ettik. Bu kurabiyeler de bugün soframızı şenlendiren tatlı bir ayrıntıydı ve sofradaki bütün nimetler kadar çok beğenildi.

Adını da yüzü kadar yüreği de güzel arkadaşım ve de hemşerim :)) Ümit'le anmak istedim. Çünkü bu tarif Ümit'in annesine aitmiş. Evet hemşerim işte, memleket de Giresun olunca tarif fındıklı olacak, evet olacak o kadar. Şimdi burada Demet'ime de seslenmek istiyorum. Bence senin beğendiğin o lokmalık kurabiyelerle yarışır. Bu tarifi denemelisin tatlı kuzum :)

Ayrıca bugün uzuun zamandır görmediğim bir dostu daha görme fırsatım oldu. Canım arkadaşım Melahat. Adını anmasam olmaz. Günümü güzel kıldın, seni tekrar gördüğüme çok sevindim. Öpüyorum gülen gözlerinden.

Malzemeler:
125 gr.dan az fazla margarin (tereyağ tercih edebiliriz bence)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
Aldığı kadar un


Yapılışı: 
Oda sıcaklığındaki margarin( tereyağ tercih edilebilir) ve diğer malzemelerle ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. İnce bir silindir şekli verilir. Parmaklarla bastırarak uzunca bir piramit şekli verilir. Bıçakla 2-3 cm boyunda kesilir ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında az kızarana kadar pişirilir. Genişçe bir kapta pudra şekeri ve tarçın karıştırılır. Pişen kurabiyeler bu karışımda harmanlanır.

Fotoğraf makinemi yanımda taşımalıyım. Fotoğraf kalitesi için üzgünüm, telefonla çekildiği için lezzeti görüntüyle eşdeğer değil maalesef. Göründüğünden çok daha lezzetli emin olabilirsiniz.

 Tek lokmalık bu kurabiyeler çay ve kahvenin yanına çok yakışıyor bence. Yalnız tek lokmalık olduğundan ''lokmalarınızı saymak gibi olmasında!'' ne kadar yediğinizi bilemiyorsunuz. Çerez gibi gidiyor, dikkat etmeli :) Benden söylemesi, sevgilerimle...

5 yorum:

  1. Bence fotograf da güzel, en azından ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Arkadaşımın ellerine sağlık. Sevgiler

      Sil
  2. Demet
    Tek lokmalık minik kurabiyelere bayılırım.Eminim bu tarif, benim favori lokmalık kurabiyem kadar güzel.Tereyağlı tercih ederim.Bence kurabiyenin püf noktası tereyağ da gizli.Tabi ki herkesin damak zevki de ayrıdır.Ellerine sağlık yapanın ve tarifi bizlerle paylaşan canım dostumun...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seveceksin bence. Favorin bu tarif olacak. Teşekkür ederiz tatlı dillim.

      Sil
    2. Demet
      ben teşkür ederim güler yüzlüm - ey ceylan gözlüm...

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...