25 Eylül 2012 Salı

Kiraz diblesi


Bana twitterdan ulaşmak için  tıklayın

Daha önce kavurmasını yayınladığım kiraz tuzlusu (yani salamura) dibleye de çok yakışıyor. Yapılışı da fasulye diblesiyle hemen hemen aynı. Sadece salamura kirazın tuzunun iyice çıktığından emin olmak gerekiyor. Bu fotoğraf da telefonla. O ara makinemin pili bittiği için böyle oldu artık.

Malzemeler:
3 su bardağı salamura kiraz
1 çay bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Kirazlar çekirdekleri çıkarılıp suya bırakılır. 4-5 saatte bir suyu değiştirilerek tuzu çıkarılır. Tencereye kirazlar, yıkanıp süzülmüş pirinçler, yemeklik doğranan soğanlar döşenir. 1 çay bardağı su ilavesi ile önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince yağ kızdırılır üzerine eklenir, karıştırılır. 10 dakika dinlendikten sonra servis edilir.

2 yorum:

  1. bir çok sebzenin diblesini yaparız ama kiraz ilginçmiş,denemek gerek, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Demet
    Dible deyince akan sular durur...Bu sene memleketten dönüşte getirmedim arabada yer kalmamıştı.Ama annemlerin ilk bursa çıkarmasında sipariş verilecek.
    Ellerine sağlık kuzucum.Enfes görünüyor.Tadının enfesliğinden de şüphem olamaz :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...