24 Mayıs 2012 Perşembe

Mantar kek




Burada gördüğünüz ne kadar mantar kurabiye ise bu da o kadar MANTAR KEK. İsmini İpeğim koydu:
 -Anne mantara benziyor bunlar! dedi. Ben de e mantar kek olsun bari dedim. Yaparken amacım sadece kek yapmaktı! O sebeple basit bir kek tarifi vereceğim size. Kalıbını alalı epey oldu. IKEA'dan almıştım ve aslında amacım kağıt kalıpları düzgün tutacak bir kalıp almaktı. Fakat olmadı. :D Benim kalıplara göre epey dar uzunca bölmeleri vardı. Durdu durdu elime geçti dün akşam. Dur deneyeyim dedim. Her bir kek bölmesini teker teker tereyağıyla yağlayıp, unlaması zor olsa da, asıl zor olan kısmı bu kalıbı yıkamak gibi geldi bana. Neyse şöyle söyleyeyim. Bu yağlayıp unlama faslı sebebiyle, keklerim yapışmadı ve yöntem her zamanki gibi %100 başarı verdi. :) Neyse geçelim tarife..

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından az tahin
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un (Ununa göre değişiyor. Kıvamını aldıkça ekleyin. Benim unum kepekli olduğu için hemen kıvam aldı.)

Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, tahin ve zeytinyağı eklenir, çırpılır. İçine kabartma tozu ve vanilin eklenen un da eklenir. İyice pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpılır. Kalıp yağlanıp unlanır. Her bölme yarısına kadar kek harcıyla doldurulur. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kabarıp kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra, kalıptan çıkarmak için 5 dakika beklenmelidir.

Bu kekin en çok kalıplardan taşmış puf puf görünüşü cezbedici oluyor. Üzerine susam serpecektim, fırına attıktan sonra akıl ettim. Siz serpin bence. O görüntü de çok hoş oluyor ve susam keklere gerçekten yakışıyor.



13 yorum:

  1. Ellerine sağlık,çok güzel olmuşlar.Bencede mantar kek olmuş bunlar.

    YanıtlaSil
  2. harıka bır kek olmus ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gününüz güzel geçsin.

      Sil
  3. Tahin nasıl bir tat veriyor keke hiç denememiştim, hoş oluştur eminim.Bu kalıplar cupcake yapımı için olabilir mi acaba ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahin kekin daha yumuşak olmasını sağlıyor. Ayrıca o hoş kokusunu da veriyor. Ben tahini çok severim, dolayısıyla o tadı da seviyorum.

      Bildiğim cupcakeler bu kadar ince uzun olmuyor :) Ama tabi ki cupcake yapımında kullanılabilir. İkea'dan aldığım kağıt cupcake kalıpları içine olmadı. Halbuki ben gözüm kapalı almıştım. :))

      Sil
  4. ellerine sağlık,kızına da kocaman aferim..güzel isim bulmuş..

    YanıtlaSil
  5. Bende aldım bu kek kalıbından İkea dan ama çok derin olduğu için sevmemiştim ablama verdim, kendime de başka muffin kalıbı almışdım:) Resmi görünce vermesemiydim acaba dedim ne güzel kabarmış, eline sağlık canım.İpoşun dediği gibi mantar gibiler aynı..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizliği zor oluyor sadece. Başka tarifler de deneyeceğim inşallah bu kalıpla. Tuzlu bir tarif var aklımda. İyi pişiriyor çünkü.

      Sil
  6. şirinlerin evlerine benziyor :))
    ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet değil mi? Süsleyeyim dedim, üşendim. Zaten geç saatte pişirmiştim :)

      Sil
  7. Ellerine sağlık çok güzel olmuşlardır kesin.. İpek çok isabetli bir isim vermiş bu keklere:)

    YanıtlaSil
  8. kalibina bayildim hayatim ne guzel yuksek yuksek gercekten mantar sekli olmus.ellerine saglik,sevgiyle hemso

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...