28 Mayıs 2012 Pazartesi

Pizza börek

Pizza tadında bir börek. Geçen yıl arkadaşım Tuğba (kulakları çınlasın) öğretmenler odasında masanın üstünde bir kağıtla anlatmıştı katlama aşamalarını. Denemek bugüne nasipmiş. Dolaptaki sucuğu değerlendireyim. İpek ana sınıfında olduğundan bizden 1 saat erken çıkıyor, acıkmış oluyor. Onun açlığını bastırsın diye mutlaka bir şeyler bulundururum beslenme çantamda! :) Öyle böyle derken sabah erken kalkıyoruz malum, yapıverdim sıcak sıcak. Kahvaltıda da yedi. Öğlen şiddetli sağanak yağış olduğundan babamız okula bırakmak için geldi, ona da tattırdık .Tam not aldık. İşte tarifimiz.

Malzemeler:
1 paket hazır yufka (5 adet kadar)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağından az zeytinyağı
Yarım kangal sucuk
2 adet domates
2 adet sivri biber
Arzu edilen miktarda kaşar peyniri
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Yoğurt ve zeytinyağı derin bir kasede karıştırılır. Yufkalar 8'e bölünür. Fotoğraftaki gibi üçgenler elde edilir. İçleri soslanır.
Üzerine bir üçgen daha koyulur. Onun üzeri de soslanır. Daha sonra fotoğraftaki gibi ucunda küçük bir üçgen kalana kadar katlanır.
                                                                O üçgen de içeri kıvrılır.
Böylece bir çanak elde edilmiş olur. İçine küp doğranmış sucuk, biber ve domates, rendelenmiş kaşar peyniri harmanlanıp eklenir. Dışına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür. (Benim içine kullandığım yoğurt, sıvıyağlı sosdan çok az artmıştı, içine yumurta sarısını ekleyip çırptım ve böreğin çanak kısmına sürdüm.)
180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık.Bende denemek istiyorum bu böreği.Nefis.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir tarif, ben de bu tarifi bir öğretmen arkadaşımdan almıştım. Kağıt üstünde anlatması biraz zor oluyor gerçi, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmeniz biz anlayana kadar anlatırız. Zor demeyiz :) Anlattı gitti işte :) Teşekkürler

      Sil
  3. Harika! Bu hafta sonu denemeliyim. :) Teşekküler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Sandal börek de denildiğini duymuştum. Çok güzell. Bloğunuzdada gezinti yaptım bende beklerim.

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...