11 Mayıs 2012 Cuma

Patlıcan kızartması (mısır unuyla)

 Patlıcanları fazla haşladığım için şekli biraz eciş bücüş oldu. Ama lezzette bir sıkıntı yoktu. :) Biz Giresun'da patlıcanları ince uzun dilimleriz. Sonra tuzlu suda haşlar ve süzeriz. Soğuduktan sonra da mısır ununa bulayıp tavaya döşeriz sıra sıra. Kapaklı tava ile altını üstünü nar gibi kızartırız işte böyle. Dadından yinmez! :D Dediğim gibi ben haşlama faslında işe güce dalınca patlıcanlar fazlaca haşlandı. Ben de tek tek una bulamak yerinde, üzerine biraz mısır unu serpiştirdim ve öylece tavaya döşedim. Daha şekillisini yapınca fotoğrafı değiştiririm. Bu yemeği sevmek için patlıcan aşığı olmak gerekmiyor. Herkes afiyetle tüketebilir bence. Her öğün için ideal, doyurucu bir yemek. Bilenler bilmeyenlere anlattı! Şimdi bilmeyenler denesin bakalım! Afiyetlee!

10 yorum:

  1. oh mis mis pek severim kızartmasını :))
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsa keşke seven herkese benim ellerimden. Sağolunuz :)

      Sil
  2. Merhaba Kızımın okulda İngilizce öğretmeni Giresunlu..Geçenlerde sohbet esnasında patlıcanların bu şekilde kızartılmasından bahsetmişti..Resimli görmek daha iyi oldu..Denemek isterim..Patlıcanın hertürlüsünü severim..Bunuda seveceğimden eminim..Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aslında daha şekilli bir yemek bu :) Patlıcanlar uzun dilimleniyor ve öyle balık unlar gibi unlanıyor ve tavaya döşeniyor. Gönderide anlattığım gibi oldu, görüntü hoş olmadı ama lezzet değişmez bu yemekte. Deneyin mutlaka. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  3. Patlıcan yemeğini pek sevmiyorum. Közlenmiş salatası tercihim oluyordu fakat dolapda bekleyen patlıcan var ve bu tarifi deneyeceğim. Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  4. canim benim,cok yaparim severek de yenilir,ellerine saglik hayatim,anneler gunun de kutlu olsun.sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. Siz Bursada olunca memleketinizi merak ettim,yöresel lezzetlere bakınca Giresunlu olduğunuzu öğrendim...Geçen sene 3-4 gün karadeniz gezisi yapmıştık...Giresunda turizm otelcilik uygulama otelinde kaldık...çok beğendik ilinizi ve karadenizi...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldir evet. Epey nemli fakat güzeldir. Sevgiler benden efendim. :)

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...