6 Ekim 2012 Cumartesi

Kısır tarifi


Geleneksel günümüz tekrar başladı. Bu kısır da Sadiye'nin gününden. Hep beraber yaptığımızdan, bir çok elin lezzeti harmanlandı ve bu leziz kısır çıktı ortaya. Şimdi ben kendi kısır tarifimi vereceğim daha az ölçüyle.

Malzemeler:
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağından fazla sıcak su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağ- tuz
1 orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 adet taze soğan
Pulbiber, karabiber, kimyon, yenibahar
Kuru nane
Limon suyu ve nar ekşisi
Salatalık-domates- kıvırcık salata

Yapılışı:

Bulgur sıcak su ile ıslanır, ağzı kapalı bir şekilde suyunu çekmesi ve yumuşaması için dinlendirilir.  Ilıyınca zeytinyağı, tuzu ve salçası eklenerek elle yoğurulur. İyice rengini alınca baharatları göz kararı ve damak zevkine göre eklenir.Kuru soğan ince ince doğranır. Tuzla ovulur. Maydanoz ve taze soğanlar ince kıyılır. Soğanlar ve maydanoz da eklenerek iyice harmanlanır. (Biz ince ince kıydığımız kıvırcıkları da ekledik.) Limonu ve nar ekşisi de damak tadına göre eklenir.

Salatalık ve domates sulandırıp tadını bozduğundan, yerken eklenmesi tavsiye edilir. Afiyet bal şeker olsun, şükrünüz bol olsun.

3 yorum:

  1. Ben sofraya takıldım, süper. Masadakilerin de tarifini yazacak mısınız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Börek ve kurabiyeleri paylaşacağım, yani umarım :)

      Sil
  2. Canım çekti.
    Elinize sağlık.

    Uykusu gelmiş anne Çiğdem

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...