7 Mayıs 2012 Pazartesi

Sultani bezelye buğulama

Yarım kilo aldım ya pazardan. Nasıl pişirsem diye kara kara düşündüm kaç gün :)

Bizim milli yemeklerimizden biridir. Annem bolca eker. Ben gidene kadar savdığından dolayı dondurucuya da koyar bizim için. Haşlayıp mısır ununa bulayıp kızartırız biz bu bezelyeyi.
 Bir de bildiğiniz yemeğini yaparız zeytinyağlı, ha bir de diblesini :)
Nasıl olsa annem mısır unlusunu yapar dedim, ben de böyle buğulamasını yapayım dedim. Çok özlemişim. En basit hali..

Tavaya 1 çay bardağı su ile kılçıklarını ayıkladığımız bezelyeleri orta ateşte koyuyoruz. Biraz tuz ekliyoruz. Suyunu çeker gibi olduğunda da zeytinyağını ekliyoruz. Ben pek iç bezelye sevmem. Ama sultani bezelyeye bayılırım. Şu aralar pazarlarda rastlarsanız, yarım kilo alıp denemenizi öneririm. 1-2 hafta sonra artık bulamazsınız. Benden söylemesi :)

4 yorum:

  1. Dün öğlen NTV de sultani bezelyeyi buharda haşlayıp yaptılar. içine sadece çıakrdıktan sonra deniz tuzu ve kurutulmuş kırmızı biber koydular.

    YanıtlaSil
  2. Bezelyeyi çok severim, ama buğulamasını yemedim hiç... Deniycem.. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin, ama tabiki sultani bezelye ile. Seveceksiniz eminim. Teşekkürler

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...