13 Haziran 2012 Çarşamba

Yoğurtlu erişte salatası

Hayat benim karşıma hep özel insanlar çıkardı. Onunla tanışmamız da bir yurt odasında oldu. Hani şu 4 ranzalı ve metal dolaplı, 8 kişilik soğuk devlet yurdu odaları vardır ya! Bakmayın soğuk dediğime, içini her daim sıcak tutmuşuzdur neşemizle ve kederimizle.

Eminem benim bir üst sınıfımdaydı. Öğrencilik hayatında hiç yurtta kalmamış, son sene bir kararla yurda çıkmıştı. :) Yanında Nilüferimle birlikte yaralı birer ceylan gibi düştüler yurdumuzun soğuk ama sıcak odasına. :) İlk gün maceralarımızı anlatmayayım bizde kalsın ;) Ben size Emine'nin bende bıraktıklarını anlatayım. O kadar sıcak, güleryüzlüdür ki gülüşü ısıtır içinizi. Bir o kadar da espirili. Anlayışlı, düşünceli... Herşeydir Emine, hayatını birlikte geçiresi ve hiç bıkmayası bir insandır. Yıllar sonra onu facebook sayesinde buldum. İyiki buldum! Bakın neler yapmış! Ellerin dert görmesin tatlı arkadaşım.


Malzemeler:
Erişte (Ev işi olacak)
Salatalık
Havuç
Yoğurt
Sarımsak
Nane
Tereyağ

Yapılışı:
Hiç ölçü vermedim, çünkü ben yapmadım. Eminemin dilinden anlatayım. Erişteyi sıvıyağ ve tuz eklediğimiz kaynar suda haşlayıp süzüyoruz. Salatalıkları kabuklarıyla rendeliyoruz. Havucu da rendeliyoruz. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküp karıştırıyoruz. En son tereyağı kızdırıp üzerine nane gezdirip döküyoruz. İşte böyle. Afiyet bal şeker olsun.

4 yorum:

  1. ooooo ellerıne saglık cok severım ben...bende beklerım..sevgıler

    YanıtlaSil
  2. yazdıkların beni çık duygulandırdı,yine o günlere gittim,dün gibi...ama ne çok geçmiş...ben de sizi hiç unutmadım,kalbimdeki ve hafızamaki özel köşenizde benimlesiniz....öpüyorum seni:)))

    YanıtlaSil
  3. ne güzeldir o dostlu dimi bak o yıllara gittim şimdi yaşlanıyorum galiba:))
    harikaymış salata tam bu sıcaklara uygun:)

    YanıtlaSil
  4. Salatayı çok severim her türünü:)
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...