10 Haziran 2012 Pazar

Ahududulu turta

Yanlış anlaşılmalara sebep olduğum için özür dilerim öncelikle. Ben aslında kimseye küsmedim bloğumu okumuyorlar diye! Öyle anlaşılmış işte. Ben aslında uzaklaşmak istedim biraz burdan facebooktan . Olur böyle şeyler herkese bazen, ben duygularımı hiç gizleyemem. Bir eksiklik sayılmaz yokluğum, anlamında söylemiştim fakat :) elime yüzüme bulaştırdım.

İyiyim çok iyiyim  çok şükür bomba gibiyim. Özel mesajlarla özür dileyen canlarım, ben hiçbirinize küsmedim kiii :)

Dün Cumalkızık köyünden ahududu ve kiraz aldık. Kirazları arabada hüplettik, ahududularla bu turtayı yaptım. Kalanı ise reçel oluverdi :)

Tarifi kuzenim :) (kuzen kelimesini pek sevmem ama) şöyle diyeyim amca kızım Şirin'den aldım. Ortak takipçilerimize bir sürpriz :) Biz Şirin'le amca çocuklarıyız.

Cuma günü karne için okula giderken İpek'le bakın ne bulduuk :)
Bu gördüğünüz şirinler aslında 5 kardeş. Dikkatli bakarsanız birinin kuyruğunu görebilirsiniz. Beşinin bir arada olduğu fotoğraf da vardı ama soldan üçüncünün verdiği poz hatrına bu fotoğrafı paylaşıyorum ben :) Çok tatlılar değil mi? Anne babadan biri nöbette, diğeri beslemek için yavruları sürekli uçup geliyor. Her geldiğinde nasıl da şakıyor keratalar: ''Bana da! Bana da!'' der gibi :)

Tarife geçme zamanı:

Malzemeler:
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Krema malzemeleri:
2 bardak süt
2  tepeleme  çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yumurtanın sarısı

Süsleme için:
Meyveli sos
Ahududu

Yapılışı:
Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yağlanmış kalıba bastırılarak döşenir. Çatalla delikler açılarak 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
Muhallebi malzemeleri karıştırılır. Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.

Turta piştikten sonra muhallebi de turta da ılıkken muhallebisi üzerine yayılır. Buzdolabında 1 saat bekledikten sonra meyveli sos ve ahududu ile süslenir. Afiyet olsun!

7 yorum:

  1. Kızz ben seni okuyorum hemde acaip müdaviminim ama her zaman gelemiyorum çalıştığım için gelince toptan yazdıklarını okuyorum , seni okurken çok eğleniyorum hem kaç hafta oldu bak ipeği hatırladıkça gülüyorum hani doğum gününde bir bebeği kucağına almıştın da nasıl bakmış poz da sana:)))
    kuşçuklar çok tatlı ipekçiğimide tebrik ettim kocamanda öptüm bir yıldızlı pekiyide benden ona :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ne tatlısın. Ben de kendime gülüyorum senin hikayeleri okuyup senin hayatın sanıp da '' ne hareketli hayatlar varmış yarabbim!'' dediklerime.
      Çok teşekkür ederim ben de sana, yıldızlı pekiyileri aldık, ceplerimize doldurduk :)

      Sil
  2. Elinize sağlık. Harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. ay ya kolay mı bunu yapmak cok severım ben ama usenıyorum sanırım bır ara ne cok yapardım oy oy oy:)) tarıflerını mutlaka deneyecegım ama..

    YanıtlaSil
  4. Ben küsenlere küserim. Bu yüzden küsmeleri hiç sevmem :) Böyle dopdolu dönüşüne çok sevindim canım benim:)

    O kuşlar kırlangıç mıydı gülüm? Dün dışarı çıkmıştık. Eve dönerken apartman merdiveninin köşesinde yumulmuş bir yavru serçeye rastladık.Düşmüş yuvadan garibim. Bir sevinçle eve getirdik. Sanki 5. bebeğimiz olmuş gibi besliyoruz. Maşaallah iştahı çok güzel:)

    Bazen hayvanlar insanlardan daha merhametli ve daha sıcakmış gibi geliyor bana. Bu ara insanlardan köşe bucak kaçasım var. Sana da böyle olur mu bazen?

    Yazmaktan acıyan parmaklarımı dinlendirmeye gidiyorum şimdi. Çok öpüyorum tatlı kadın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da oluyor, açık sözlü olmanın dezavantajları bunlar bence. Sen çok cesursun. Ne söylüyorsan çok anlaşılır bir dille, tam da söylemek istediğini söylüyorsun. Ben en çok da bunu seviyorum aslında. Kah aynı, kah ayrı fikirler ama hep bir yürekler.
      Evet, kırlangıç canım. Sizin serçeyi de sevgiyle kucaklıyorum. :) Hayvanlarda çok ibretler var aslında anlayana. Ben de öpüyorum. Sevgilerimle

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...