7 Nisan 2012 Cumartesi

Kiraz tuzlusu kavurması

Bir şok etkisi yaratayım istedim bilmeyenlere. Evet kiraz kiraz! Yanlış okumadınız! Bizim mutfağımız biraz gariptir bilmeyene! Bir o kadar da zengin.

Bizim oralarda beyaz kirazlar toplanır ve öylece tuzlanıp bidonlara basılır. Canımız çekince de biraz suda bekletiriz. biraz dediğime bakmayınız; 1 gece kadar suyunu değiştirerek. Yani tuzu çıkana kadar.
Sonra da ya diblesi yapılır ya da böylece kavurulur sade soğan ve tereyağla. Çay sofralarında tüketilir bir de! :)

Yeri gelmişken anlatayım: Malatyalı bir gelinimiz var. Ziyarete gelmiş bizleri; dünya tatlısı bir de kızı var. Çocukları önceden doyuralım da sofrada rahat edelim diye kızının neleri tercih edeceğini sordum; çay sofrasını göstererek. Nohutlu pilav yer, dedi.. Kızdım içimden; ben şimdi nohutlu pilavı nerden bulayım diye! Meğer sofradaki kiraz diblesini nohutlu pilav sanmış :)

Zamanı da yaklaştı ya tazesini yeriz artık nasipse bol bol! Zaten bu fotoğraf da eski. Can yoldaşım Demet'ten. Tuzu çıkınca tereyağında kavrulmuş bol soğanla 2-3 dakika çevirip afiyetle tüketiyoruz. İlk defa deneyenler için garip gelebilir ama biz çok seviyoruz :)

14 yorum:

  1. mmmmmh bende de kirmizi kiraz var cikaripda suya koyayim bri.canim cekti bak simdi,herkesin elerine saglik o zaman.sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hemşerim benim. Beraber yiyebilsek şööyle çaylarımızı demlesek de değil mi?

      Sil
  2. Hiç duymamıştım Fethiyecim. Tadını gerçekten merak ettim;))) Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sen yadırgamazsın diye düşünüyorum Hilal'im. Sağolasın.

      Sil
  3. CANIM TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
    :)
    KİRAZIN TURŞUSU KURULUR
    :)
    SENİN YEMEKTE ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ CANIM
    :)
    BANA DA BEKLERİM.

    YanıtlaSil
  4. AKLIMA ANNEMLERİN YAPTIĞI ERİK YAHNİSİ GELDİ. SİZİN TARİFİNİZ DE ONUN GİBİ İLGİNÇ GELDİ DENEMEK GEREK. KİRAZI SEVEN BİRİ OLARAK EMİNİM HOŞUMA GİDECEKTİR... BLOGGER ANNELERDEN GELİYORUM. SİZİ DE BLOGUMA BEKLERİM. SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezdin bloğunuzu cici kızların annesi! :)

      Sil
  5. Aa ben de ilk başta nohut zannettim :) Enteresan bir lezzetmiş denemeyi düşünüyorum bende.. Nasıl kavuruyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuzu çıkınca sıkıyoruz kirazları. Sonra bol soğan ve tereyağı pembeleşinceye kadar kavurup kirazları ekliyoruz. Bu kadar. Ben soğanı fazla öldürmeyi sevmiyorum, az diri olsa daha seviyorum. hoşgeldiniz bu arada :)

      Sil
  6. Merhaba, bloğunuzu blogger anneler listesinden buldum ve izlemeye aldım.

    Çok keyifli tarifler... Umarım ben de deneme fırsatı bulurum...

    Sevgiler,

    http://emirkaanim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Eminim bende olsam çok severdim. Değişik tadları hiç yadırgamam.
    Nereli olduğunu merak ettim canım. Bu tarif hangi yöreye ait.
    Senin de Demet'in de ellerine sağlık.

    Ayrıca kopyalardan haberdar ettiğin için çok teşekkür ediyorum.
    Sevgilerimle tatlı kardeşim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük takipçinizim Cahide Hanım. Hepsini tanıyorum görür görmez tariflerin. :) Teşekküre hacet yok, bana yapılsa bu kadar kızmazdım emin olun. Sizin her tarifiniz ayrı bir özenli... Çok kızdım, bu büyük bir emek. Bilmeyene kolay. Severdiniz ben de eminim, tanıdığım kadarıyla. Biz Giresunluyuz bu arada. Ot çöp yemeye bayılırız :)

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...