25 Aralık 2012 Salı

Kumlu kek


Süt reçeli ile yaptığım bu kekin tarifini de Cahide Sultan'ın sayfasından Şeyma adlı bir izleyici arkadaşım bir yorumda yazmıştı. Aklıma yattı denedim. Fakat ben süt reçelini fazlaca sütle açtığım için istediğim görüntüyü şimdilik yakalayamadım. Lezzet tartışmasız enfes. Herkesin seveceği kolay bir kek. Süt reçeli yerine süt ve şeker birlikte kaynatılıp ılıdıktan sonra dökülebilir kekin üstüne. Ben tarife sadece limon kabuğu rendesi ekledim.Yumuşak dokulu lezzetli bir kek. Tereddütsüz tavsiye edeceğim tariflerden oldu.

Malzemeler:

Keki için:
3 yumurta
Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
1 limonun kabuğunun rendesi (olmasa da olur)

Sütlü şerbet için:
2 yemek kaşığı süt reçeli kıvamına göre sadece akışkan olacak kadar süt eklenerek hazırlanır.

Üzerine:
2 yemek kaşığı irmik (Yağsız tavada 2 dakika kadar kavrulacak. )

Yapılışı:
Kek malzemeleri ile kek hazırlanır. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına ters çevirilir. Sütlü şerbeti kek sıcakken üzerine dökülür.(kek sıcak, şerbet ılık olacak) Şerbetin kıvamı boza gibi olsa ve kekin oluklarından aksa daha güzel bir görüntü oluşturur, ben başaramadım şimdilik. bir dahakine inşallah. Onun üzerine de kavrulmuş irmikler dökülür. 1 saat bekletilip servis edilir. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Fethiye hanım,
    kekiniz nefis görünüyor,maşeAllah ne güzel kabarmış,lezzetinden de eminim,elinize sağlık,
    sevgiler,hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sizi Cahide'nin sayfasından anımsıyorum değil mi? Sevgiler benden, çok mutlu etti nazik ziyaretiniz beni.

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...