28 Haziran 2012 Perşembe

Un kurabiyesi

Kolay un kurabiyesi diye bir şey yoktur! Çünkü un kurabiyesi en kolay kurabiyedir. :D

Bu tarif de bunu tasdikler cinsten ama cidden başarılı. Margarin ya da katı yağı kullanmak hoşuma gitmiyor. Bunu burda gördüğümde, ''artık zamanı geldi'' dedim kendi kendime!
-Sen de un kurabiyesi yapmalısın. Bak çocukken annen hep yapardı da fazlaca kızartırdı, böyle incecik tepsiye yapışmış :) pembe ama dehşet lezzetli olurlardı. Sen de hep üzülürdün neden benim annemin un kurabiyeleri bembeyaz olmuyor, diye! :)))

Bu kurabiyeler bembeyaz. İşin ustası 10 dakika pişirin dese de, ben fırın farkından sanırım 20 dak kadar pişirdim. İpek çok sevdi ve mutluyum.
Hımm! Şimdi size püfür püfür bi nokta vereyim mi? :=)
- Un kurabiyesini iyice yoğurun, şöyle 15 dakika falan! Daha özleşsin bol bol özleşsin!
Tarife geçmeli bence de! ;)

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
3/4 su burdağı pudra şekeri + 1/4 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Sıvıyağ ve şeker iyice karıştırılır. Azar azar un ilava edilerek yoğurulur. Çok yumuşak bir kıvamı olmayacak aynı zamanda dağılan bir hamur da olmayacak. (konuşturun maharetleri canıım :) ) 15 dakika yoğurulur. İstenilen şekil verilerek tepsiye dizilir. 175 derecede 15-20 dakika pişirilir.

6 yorum:

  1. canım ellerine sağlık harika görünüyorlar,kolay dedim ben çünkü sadece 3 malzemeyle yapılıyor,ekonomik yerine nedense onu uygun gördüm:)afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ay yanlış anlaşılmak istemem, sıcaktan bayık şu halde gevşek espirili bir gönderi olsun demişim. Aslında öyle gönderme falan yapmak değil derdim, hem de haddim değil. Saygısız gördüm kendimi! :( Ama cidden öyle bir amacım yoktu..

      Sil
  2. eline sağlık, çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Un kurabiyesi yapasım var günledir. Ben de bir tarif var daha önce denedim olmadı, sevmedim. Oktay ustanın bir kitabı var o da olmadı :D

    Bir de bunu denemek istiyorum. Güzel görünüyor.

    Eline sağlık. Mutlu günler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğiniz, sevdiğiniz un kurabiyesi lezzetinde oluyor bence. Pişirme süresini kontrol ederek kendi fırınınıza uygun ayarlayın ama. Ben biraz kızarmış halini de çok seviyorum, bugün bir arkadaşım deneyip getirmişti, laf aramızda; daha lezzetli olmuştu bence. :) Sevgiler

      Sil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...