22 Nisan 2012 Pazar

Kepekli unla kakaolu hafif kek


Ne olursa olsun abur cuburu hayatımdan çıkaramıyorum. Sadece daha sağlıklı ve hafifleştirerek hayatımda hep olmasını sağlayacağım. Diğer türlüsünü de denedim. Bir şekilde pes edip aşırı kalorili ne bulduysam yiyorum sonra! Bu benim bu aralar ara öğünüm. Bitki çayı eşliğinde ham yapıyorum! :) Ham yapıyorum deyince kendimi bi şirinleştirme çabası içine girmiş gibi oldum. Bu hiç hoşuma gitmedi! :) Geri sar... yiyorum yani! :)

Daha önce zencefillisini yapmıştım, ondan sonra da havuçlu-fındıklısını yaptım fakat onu eklemedim bloğa. Nasıl olsa havuçlu kek tarifim var ya blogda, onu daha az yağlı, light sütle ve toz tatlandırıcıyla yaptım. Bu keki 10 dilime bölüyorum. 1 dilimi, 2 ince dilim ekmeğe ve 5-6 adet zeytine eşdeğer oluyor. Günlük ekmeğimden düşüyorum tabi.

Zencefil ve zerdeçalı hayatıma bu şekilde soktum tadı hiç hissedilmiyor. Çok yararlı. Tarife geçelim.

 Haa fotoğraf makinem geliyor nasipse! Eşim bugün Galatasaray- Fenerbahçe derbisini izlemek için İstanbul'a gitti. Makinemi de kardeşimden alıp getirecek. Kargo olayına hiç girmedik, hassas alet neme lazım :) Artık daha güzel fotoğraflar paylaşacağım :)

Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı toz tatlandırıcı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağından 2 parmak eksik light süt
2 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
3 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı:

Yumurtalar ve tatlandırıcı çırpılır. Yağı ve sütü eklenir, çırpılır. Kabartma tozu, vanilin, kakao, zencefil ve zerdeçal eklenmiş un da eklenir. Yağlanmış kalıba dökülen kek, önceden 180 derece ısıtılmış fırında kürdan testini geçene kadar pişirilir. Tarçın da eklenirse çok güzel olur, ben akıl edememişim :) Afiyetler olsun!

6 yorum:

  1. Rejimdeyim iyi gidiyor bu hafta 1kilo verdim :)) iki kilom kaldı):) kek e sadece bakmakla yetiniyorum ellerine sağlık canım
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da diyet kek :) Ben de rejimdeyim :D Kek rejimi! Sevgiler benden!

      Sil
  2. ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik hayatim.tam ham yapmalik hadi yemelik olsun.sevgilerle:))

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...