2 Nisan 2012 Pazartesi

Bulgurlu kabak yemeği

Ben her geçen gün ağırlaşmışken tarifleri hafifleterek, bu durumdan kendime de pay çıkarma çabasındayım. Çok lezzetli bir diyet yemek paylaşayım sizinle. Havalar ısındı, montlar kabanlar çıkacak'dan ziyade sağlığımı da etkileyen bu durumdan daha sağlıklı beslenerek kurtulma çabasındayım. Rabb'im yardımcım olsun, yardımcımız olsun. (Ayrıca sırada çok leziz hafif bir tatlı tarifim beklemekte. Diyetisyenden onayı alır almaz paylaşacağım.) Çok basit bir yemek. Tarifi şöyle ki:

Malzemeler:
2 adet orta boy dolmalık kabak
1 orta boy soğan
2 adet domates (dolaptaki doğranmış domateslerden kullandım)
1 çay kaşığı acı biber salçası
Yarım kahve fincanından biraz fazla bulgur
2 çay bardağı su
Dereotu (kabağa çok yakışıyor)
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır. Domatesler de doğranır. Uygun bir tencerede 1 çay bardağı su ile soğan, salça ve domatesler 4-5 dakika pişirilir. Kabukları soyulmadan dilimlenen kabaklar da eklenerek karıştırılır. Tekrar 1 çay bardağı su ilavesi ilebulguru ve tuzu da istenilen miktarda eklenir. Kaynayınca altı kısılır. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıp bulgurlar şişene kadar pişirilir.(Su miktarı az gelirse ekleyebilirsiniz.) Piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirilir. Taze kıyılmış dereotu ve yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. tarif için teşekkürler çok güzel görünüyor. blogger anneyim ziyaretinizi beklerim. :)

    YanıtlaSil
  2. Ohhh eline saglık Fethiyecım. Bende çok severim kabağı.ipeğime ve size afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim Hilalim. Teşekkür ediyoruz. Ama ne yazık ki İpek'e kabağı anca çorbalarda yedirebiliyorum. :(

      Sil
  3. İyiki paylaştın. Unutmuştum ben bu yemeği ne zamandır :)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...