17 Nisan 2012 Salı

Ahududu soslu çizkek (cheesecake)

Fotoğrafı beğenmediğimden paylaşmadığım bir tarif. Sanırım geçen yıldan bu fotoğraf. Tarif de Hilal'imden. Gene yaparım da öyle eklerim dedim demesine de, bu kış aldığım kilolar artık bunu kaldırmaz. Çizkek sevdamızı erteleyerek iyi kötü bu fotoğrafla başbaşa bırakayım sizleri.
Hilal'in mutfaktaki ustalığı tartışılmaz artık. Sayesinde çok şey öğrendim. Ondan öğrendiğim ilk tariflerden biridir bu. Severek tükettiğimiz bir tarif. Çizkek dedik mi de Demet, Tanju ve Sibel'i de anmadan olmaz. Onlar sebeplerini iyi bilirler. Uzatıp da sizleri sıkmayayım.
 Tarifte değişiklik yapmamıştım. Ama artık çizkeklerde petit beurre yerine ''BURÇAK'' bisküvi kullanıyorum ben. Bu da bi ayrıntı olsun. Yalnız ben tarifi aldıktan sonra Hilal deneyimleriyle eklemelerde bulunmuş, sonuna kadar güveniyorum ve aynen aktarıyorum. Zira ben Hilal'in tariflerini uygularken mutlaka önce onun sitesinde kontrol edip öyle uyguluyorum. Şimdiye dek hiç yanıltmadı beni. Öpücüklerimi yolluyorum ona!


Malzemeler:

Taban için:

 1 paket  petitbeur bisküvi
 2 yemek kaşığı  yumuşak  margarin
 1 çay  kaşığı tarçın

İç malzeme:

300 gr labne peyniri
 1 kutu  krema
 3 Yemek kaşığı  dolu dolu süzme  yoğurt
 1 çay bardağı  şeker
 2 yumurta
 1 kahve fincanı un
 1 yemek kaşığı buğday nişastası
 1 tatlı kaşığı yumuşak  margarin


Üzeri için:


1 paket ahududulu sos


Yapılışı:

Tabanı :

Bisküviler blenderdan geçirilerek toz haline getirilir. 2 yemek  kaşığı margarin eritilir ve bisküvilerle karıştılır. Tarçın ilave edilerek iyice karıştırılır. Kelepçeli kalıp yağlanır ve bisküvi tabanı elle bastırılarak  kalıbın tabanına yerleştirilir.

İç kreması:

Derin bir kaba: Yoğurt, labne, krema , şeker ve   margarin konur ve  çırpma teli yardımı ile yavaşca pürüzsüz olana kadar  havalandırmadan karıştırılır. Sonra nişasta ve bir yumurta eklenir. Karıştırılmaya devam edilir. En son kalan yumurta ve un eklenerek karışım bisküvi tabanının üzerine yavaşça dökülür. Kelepçeli  kabın çevresi alümin yum folyo ile kaplanır. Fırın tepsisine de dökülmeyecek  kadar su konur. Kalıp suyun içine oturtulur. 170 derecede 40dk fırının kapağı hiç açılmadan pişirilir.

Not: Süzme yoğurt yoksa  tarife başlamadan 40dk önce bir süzgece havlu kağıt serilir. Üzerine yoğurt koyularak suyunun süzülmesi sağlanır.
  
Üzeri için:
 Sos paketin üzerindeki gibi hazırlanır. Fırından çıkmış, 10 dakika beklemiş kekin üzerine dökülür. Çizkek buzdolabında 1 gece beklemelidir. Ya da en az 6 saat. 

Ellerine sağlık Hilal'im :)



6 yorum:

  1. Fethiyecim canım benim. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Çok güzel gözüküyor ipeciğime afiyet şeker olsun ama sana yaramasın bence;) Çok öperim seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Hilal ah.. Bu 1. sınıf mahvetti beni. Her akşam yorgunluktan sızdım.. Durumumuz budur. Yaramasın artık bana bir şey :(

      Sil
  2. ellerine saglik hemsocugum,cok da guzel gorunuyor iste foto,haksizlik etme kendine;sevgilerle.

    YanıtlaSil
  3. oh oh ellerinize sağlık..Bende yeni katıldım aranıza beklerim bloguma :))

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...