16 Nisan 2013 Salı

Mantar kokoreç


 Sağlıklı mutfak yazarı, sevgili arkadaşım Hilal'in orjinal tarifidir. İstiridye mantarını bilen bilir. Şimdilerde marketlerde çokça rastladığımız bu mantarın diğer adı da Kavak mantarıdır. Lezzeti muazzamdır, iddialı bir mantarsever olarak tavsiye ederim. Ben daha çok tereyağında öyle bir çevirir, tadına varırdım, bu sefer Hilal'in tarifi ile yaptım. Çok sevdim. Deneyin, yanına da bir pilav yapın. Ya da durun çok hoş bir makarna sosu da olur bu yemekle, değil mi?

Malzemeler:
200 gr istiridye mantarı
2 adet sivri biber
2 adet salçalık biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
Zeytinyağ
Karabiber
Kekik
Tuz

Yapılışı:
Mantarlar bir sudan geçirilir. Küçük küpler halinde doğranır. Yeşil ve kırmızı biberler, sarımsak minik doğranır, zeytinyağında tuzu da eklenerek sotelenir. Mantarlar eklenir. Biraz karıştırılır, minik doğranmış domatesler eklenir. (eğer domatesiniz çok suluysa ortasını çıkarın ki yemeği sulandırmasın.) Karabiber ve kekik eklenir. Susuz bir yemek olacak, suyunu iyice çekince altı kapatılır.

İstiridye mantarı çok çabuk pişiyor, Bu yemeğin ortalama hazırlama ve pişme süresi 15-20 dakikayı geçmiyor. İşten döndüğünüzde hemen hazırlayıp sofraya koyabileceğiniz bir yemek. Afiyet olsun, Allah'a emanet olun...



3 yorum:

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...