19 Mart 2013 Salı

Unlu börek

 El açması börek lezzetinde bir börek tarifi paylaşacağım sizinle. Epeydir arşivde bekleyen fotoğraflar sonunda tarifle buluştu. Bu börekler patatesliydi. Kıymalı iç de çok yakışıyor. Sadiye arkadaşımın gününde Ayşe Hanım'ın elinden bir börek.


Malzemeler:

5 yaprak yufka
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ

İstenen iç malzemesi (kıymalı ve ya patatesli çok yakışıyor.)

Yapılışı:

İç malzemesi hazırlanır. 1 yaprak yufka tezgaha serilir.Ortadan ikiye kesilir.  Sıvıyağla yağlanır. Çay süzgeciyle her tarafına un serpilir. Üzerine bir kat daha yufka serilir. Yağlanır. Unlanır. Geniş tarafına iç malzemesi uzunca koyulur. Sarılır. bu şekilde bütün yufkalar yağlanmış tepsiye kol böreği döşer gibi döşenir.
Üzerine sıvıyağ+su karışımı sürülerek 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak tüketilmesi tavsiye olunur. Allah'a emanet olun.


4 yorum:

  1. Gercekten cok lezzetli oluyor.bende denemistim.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Çıtır çıtır görünüyor. Yapanların ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. yumuyyyyyyy bayıldım suan burda olsada hupletsem dedım

    YanıtlaSil
  4. ilginç tarif,ellerinize sağılık.

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...