25 Ocak 2013 Cuma

Elmalı bisküvi

 Upuzun süredir ertelediğim bir tarif var sırada. Bunu Hilal kuzumun sitesinde göreli ve deneyip paylaşmak için kafaya koyalı çok uzun oldu sanki. Kısmet bugüneymiş. altı çıtır, üstü pamuk, içi lokum gibi ve en önemlisi çok pratik bir kurtarıcı tarif. Teşekkür ederim Hilal'in Sağlıklı Mutfağına.

Malzemeler:
Yarım paketten az fazla paket petit beurre (pötibör) bisküvi
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
2 yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı ılık su

Yapılışı: 
(Yarım boy fırın tepsisine yaptım ben. Büyük boy dikdörtgen borcama da uygundur bence. Altına yağlı kağıt mutlaka tercih edilmeli.)
Tepsinin altına boşluk kalmayacak şekilde bisküviler bir sıra dizilir. Elma soyulup, ince dilimlenir. Bir kat da elma dilimleri dizilir. Elmaların üzerine tarçın serpilir. Cevizler de serpilir. Uygun bir çırpma kabında şeker ve yumurta çırpılır. Un ve kabartma tozu da eklenerek yarı-akışkan bir hamur elde edilir. (sanırım benim unum çok yoğundu, akışkan olması için ılık su ekledim. Harcınızın kıvamına göre ekleyip eklememek size kalmış.)
Harç da elmaların üzerini kapatacak şekilde dökülür. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Piştikten sonra ılıması için 5-10 dakika beklenir. Bir çay bardağı ya da kurabiye kalıbı ile şekil verilir. İstenirse dilimlenir. Aslında çıtır bir bisküvü bu, fakat 3-4 saat sonra yumuşak bir elmalı kek kıvamı alıyor. Her hali lezzetli, çayınıza güzel bir arkadaş. Sevgiyle... Allah'a emanet olun..

7 yorum:

  1. Ne kadar farklı bir tarif? Pratikte davetsiz gelen misafire şipşak yapılabilecek gibi. Ellerine sağlık bir gün denemek isterim inşAllah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin mutlaka. Kesinlikle hazırlıksız baskınlar için birebir. Sevgiler.

      Sil
  2. Değişik ve pratik şeyler yapıyorsunuz ya... Bayılıyorum... Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışan bir anne olduğumdandır o. Çok teşekkür ederim. Sevgiler benden ;)

      Sil
  3. harika bir tarifdir
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Hilal'i bilirsin, bir TV programında da yapmıştı sanırım. Bayılmıştım taa o zaman. Ona da gene teşekkür edayim sayende. Sevgiler benden. :)

      Sil
  4. Fethiyem afiyet şeker olsun sana da ipek kuzuma da. sevgiler yolluyorum ;)

    YanıtlaSil

Bloğu olmayan arkadaşlar, ''anonim'' seçip önce isimlerini yazıp, yorum bırakabilirler. Şimdiden teşekkürler...